Jak otworzyć swój sklep internetowy

Jeśli nie wiesz jak coś zrobić, napisz tutaj.

Jak otworzyć swój sklep internetowy

Postprzez www.sambora.pl » Czw Lis 19, 2009 4:53 pm

Jeśli jest ktoś zainteresowany otworzeniem sklepu internetowego lub chce podzielić się swoją wiedzą na temat prowadzenia sklepu. Zapraszam do dyskusji.
www.sambora.pl
biżuteria dla każdego
www.sambora.pl

Dołączenie: Śro Paź 28, 2009 4:09 pm
Miejscowość: Częstochowa

Re: Jak otworzyć swój sklep internetowy

Postprzez anetars » Czw Mar 04, 2010 1:34 pm

Witam ja od pewnego czasu borykam się z tym temat . Niestety nie ma wystarczającej wiedzy z tej dziedziny . Jesli można to proszę o poradę. Pozdrawiam.
anetars

Dołączenie: Śro Lis 04, 2009 4:13 pm

Postprzez www.sambora.pl » Czw Mar 04, 2010 3:25 pm

Witam,
Założenie sklepu z pozoru może wydawać się trudne, ale wcale takie nie musi być.
Ja znam dwie drogi...albo samemu robi się wszystko albo zleca się to firmie zewnętrznej :).
W moim wypadku była to opcja numer 2.
Co mogę powiedzieć przy opcji numer 1? Otóż:
1. Rozważ czy dasz sobie radę sama z częścią techniczną (kody html, programowanie, techniczne aspekty internetu), jeśli tak to spróbuj sama stworzyć swój sklep.
2. Pomyśl nad adresem strony (powinien być łatwy, zapadający w pamięci)
3. Poszukaj serwera na którym ma znajdować się strona - płatny lub darmowy (ja polecam płatny, roczny koszt nie jest wielki ale masz wsparcie techniczne i pewność że nic nie nawali, mój sklep znajduje się na home.pl)
4. Oprogramowanie sklepu, płatne to wydatek rzędu 200-5000zł, w zależności od opcji które byś chciała posiadać w swoim sklepie, najtańsze są wersje gotowe, podstawowe, najdroższe to oprogramowanie robione na zamówienie.
5. Szata graficzna sklep powinna być przejrzysta, przykuwająca uwagę, ale im oryginalniejsza tym lepiej (napewno nie korzystaj z gotowych szablonów)
6. Pozycjonowanie sklep. Aby sklep był widoczny w internecie (np w wyszukiwarce google) trzeba trochę czasu poświęcić na wypozycjonowanie strony (ja zleciłem to firmie zewnętrznej, ceny są naprawdę różne, zależne od konkurencji i fraz)

Jakbyś miała jakieś konkretne pytania to pisz, będzie mi łatwiej coś wtedy napisać.

Pozdrawiam
www.sambora.pl
biżuteria dla każdego
www.sambora.pl

Dołączenie: Śro Paź 28, 2009 4:09 pm
Miejscowość: Częstochowa

Postprzez teknoid » Sob Lip 07, 2012 12:21 pm

taki założony nowy sklep trzeba jeszcze jakoś zapełnic produktami, obok biżuterii moą być też inne produkty, dopiero wtedy możemy liczyć na sprzedaż i zarobek, a to naprawdę pracochłonna i ciężka praca, a znalazłem taką fajną sprawę,
czy to dobra opcja?
podobno to autorska dystrybucja darmowego oprogramowania przeznaczona na silniki sklepów internetowych z hurtownią internetową Meblenet.pl (zakładka 'Integracja sklepu z hurtownią'). A podobno biżuterię też wprowadzają.
Bez dodatkowych nakładów finansowych można stać się nabywcą oprogramowania, bezinteresownie wspomagajacego domowy budżet, jak dla mnie to godny polecenia pomysl.
teknoid

Dołączenie: Sob Lip 07, 2012 12:19 pm

Powróć do Jak zrobić...?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Sambora to producent biżuterii męskiej z Częstochowy, zapraszamy do naszego sklepu internetowego oraz do naszej hurtowni. Posiadamy bransoletki z różnego materiału oraz dodatki dla Pań jak i Panów.
W razie pytań nasze dane poniżej :

e-mail: sambora@sambora.pl
tel: 510 10 33 12
gg: 3729697